Linkovi

Tramp kritikuje Bila Klintona, Mišel Obama u kampanji sa Hilari


Republikanski predsendički kandidat Donald Tramp optužio je danas demokratsku rivalku Hilari Klinton i njenog supruga, bivšeg predsednika SAD Bila Klintona, da su obogatili zahvaljujući korupciji dok su bili u javnoj službi.

Tramp se pozvao na objavljene mejlove sa privatnog računa šefa izbornog štaba Hilari Klinton, Džona Podeste, u kojima bivši saradnik Bila Klintona, Dag Bend, opisuje preklapanja između fondacije Klinton i lične zarade porodice.

"Gospodin Bend je aranžman nazvao "neuobičajnim". Mi ostali to zovemo korupcijom", naglasio je republikanski kandidat na prvom od tri predizborna skupa u Ohaju.

Bend je, braneći svoju kompaniju Teneo, opisao kako je ohrabrivao svoje klijente da daju novac fondaciji Klinton i obezbede Bilu Klintonu konsultantske poslove i plaćene govore, a celi biznis je nazvao "Bill Clinton Inc".

Hakovane poruke, koje je objavio Vikilis, kao i najava poskupljenja premija za zdravstveno osiguranje u okviru "Obamakera" mogli bi potencijalno da pomognu republikanskom kandidatu uoči izbora.

Međutim, na nezadovoljstvo stranačkih lidera, Tramp se i dalje fokusira na lične napade, između ostalog i na porodicu američkog muslimana, kapetana Humajuna Kana, koji je poginuo u Iraku. Tramp je u intervjuu američkim medijima rekao da bi Kan i dalje bio živ da je on bio predsednik tokom iračkog rata.

"Iskreno, ne razumem kako bi bilo ko želeo da stavlja so na ranu ožalošćene porodice", poručila je Hilari Klinton na skupu u Severnoj Karolini, gde se prvi put zajedno pojavila sa prvom damom SAD Mišel Obamom.

Mišel Obama je ocenila da je Klinton najspremniji kandidat za predsednika i dodala: "Da, više od Baraka i Bila."

Poručila je i da želi da vidi nekog u Beloj kući ko će da ujedini Amerikance i ko ceni i poštuje žene. Takođe je optužila Trampov izborni štab da pokušava da smanji izlaznost na izborima, tvrdnjama da su namešteni.

Izborni štab Hilari Klinton zabrinut je i da bi stabilna prednost demokratske kandidatkinje u anketama mogla da navede pojedine njene pristalice da ne izađu na izbore ili da glasaju za nezavisne kandidate.


XS
SM
MD
LG