Linkovi

"Demonstrant" - Tajmova ličnost godine


"Demonstrant" - Tajmova ličnost godine

Američki magazin Tajm odao je priznanje nepredvidjenim promenama na Bliskom istoku i u drugim delovima sveta, time što je za Ličnost godine proglasio „Demonstranta“, odnosno pojedince koji su učestvovali u protestima širom sveta.

U današnjem članku, Tajm je saopštio da protestni pokret čine uglavnom mladi ljudi koji su nezadovoljni zbog nedostatka političke moći i loše ekonomske situacije. Na Bliskom istoku, protesti koji su počeli u Tunisu i proširili se na Egipat, Jemen i Libiju, doveli su do promene vlasti. U Sjedinjenim Državama i zapadnoj Evropi, demonstranti su se bunili protiv loše ekonomske situacije i velike razlike izmedju bogatih i siromašnih.

Magazin Tajm je naveo da je većina protesta ove godine počela nezavisno od političkih partija i naglasio da su oni promenili globalnu politiku. Medju nominovanima za Ličnost godine bili su kineski disident Aj Veivei, Kejt Midlton, koja se ove godine udala za princa Vilijema, američki kongresmen Pol Rajan i američki admiral Vilijam Mekrejven, koji je predvodio specijalnu jedinicu koja je ubila Osamu Bin Ladena u Pakistanu.

XS
SM
MD
LG