Linkovi

Ranjen tajlandski general


Tajlandski general, koji je bio na strani antivladinih demonstranta poznatih kao Crvene košulje, ranjen je iz vatrenog oružja dok bezbednosne snage stežu obruč oko uporišta demonstranata u centru Bangkoka.

Dopisnik Glasa Amerike Danijel Šarf izveštava da je bio svedok ranjavanja generala poznatog po imenu Seh Deng (njegovo pravo ime je Hatija Savasdifol), na koga je možda pucao snajperista iz područja van zabarikadiranog kompleksa u kome protestuju pripadnici takozvanih Crvenih košulja.

U dodatnim izveštajima se navodi da je odmetnički general ozbiljno ranjen i da je prebačen u bolnicu.

U pomenutom kompleksu čuli su se pucnjava i eksplozije pošto su tajlandske bezbednosne snage saopštile da će opkoliti kompleks u nastojanju da primoraju demonstrante da ga napuste. Predstavnik vojske je rekao da će poslati snajperiste i da će oni biti spremni da pucaju bojevom municijom ukoliko se to pokaže neophodnim.

Bezbednosne snage navode da će takodje poslati oklopne transportere da izoluju taj deo grada.

Crvene košulje već nekoliko nedelja okupiraju jedan bogati kvart Bangkoka protestujući protiv vlade tajlandskog premijera Abhisita Vedžadžive, koja je kako tvrde, nelegalna.

Tajlandske vlasti povećale su pritisak na Crvene košulje pošto demonstranti nisu napustili mesto okupljanja, uprkos činjenici da su se složili sa planom za izmirenje kojim je predviđeno održavanje vanrednih izbora.

Lideri Crvenih košulja tvrde da su spremni da se sukobe sa vojnicima ukoliko oni pokušaju da napadnu njihovo uporište.

XS
SM
MD
LG