Linkovi

Žestoki sukobi nastavljeni na Tajlandu

  • Vesti Amerike

U glavnoj trgovačkoj četvrti u Bangkoku ponovo je došlo do žestokih sukoba tajlandskih vojnika i anti-vladinih demonstranata. U proteklih nekoliko dana, u neredima je poginulo osmoro ljudi a ranjeno stotinu osoba.

Snage bezbednosti u Bangkoku, u nastojanju da demonstrante proteraju iz glavne trgovačke četvrti grada, ispalile su suzavac i gumene metke na demonstrante, koji su zapalili jedan autobus i nekoliko guma, i bacali Molotovljeve koktele na vojnike.

Dopisnik Glasa Amerike prenosi da se sa mesta održavanja demonstracija čule glasne eksplozije. Medju povredjenima su francuski novinar i kamerman tajlandske televizije.

Najnoviji okršaj izmedju demonstranata, takozvanih “crvenih košulja”, i vladinih snaga izbio je kada je general koji je prešao na stranu crvenih košulja teško ranjen u trenutku dok su vojnici pokušavali da potisnu demonstrante iz njihovog uporišta.

Ranjeni general Katija Savasdipol, poznatiji kao “komandant Crveni” – pogodjen je metkom u slepoočnicu u trenutku dok je davao intervju jednom reporteru, i još je u komi. 58-godišnji general predvodio je malo, militantno krilo crvenih košulja koje je preuzelo kontrolu nad zaštitom bezbednosti demonstranata.

XS
SM
MD
LG