Linkovi

Potraga za nestalima na Tajvanu


Pronađeni ostaci autobusa na Tajvanu za koji se sumnja da je prevozio kineske turiste koji se vode kao nestali posle udara tajfuna Megi, 23. oktobar 2010.

Spasilačke ekipe na Tajvanu koji pretražuju planinsko područje pogođeno klizištima izazvanim tajfunom "Megi" pronašli su delove vozila za koje sumnjaju da je autobus kojim se prevozilo 19 kineskih turista koji se trenutno vode kao nestali.

Tajvanski zvaničnici kažu da je autobus bio prekriven debelim slojem blata. Pripadnici vojske pronašli su prednji branik i pokušali da iskopaju olupinu iz blata, ali još nema informacija o putnicima.

Kineski turisti koji su se prevozili drugim autobusom, koji je uništila ogromna stena, uspeli su da se spasu tako što su razbili prozore vozila.

Sveukupno, prem tvrdnjama tajvanskih zvaničnika, još 23 ljudi vode se kao nestali. A dok se spasilačke opreracije na Tajvanu nastavljaju, oslabljena oluja pogodila je kinesko kopno donoseći sa sobom vetrove maksimalne brzine 108 kilometara na sat, a očekuje se da će oslabiti još više dok se kreće ka severozapadu zemlje.

XS
SM
MD
LG