Linkovi

EU priprema nove sankcije Siriji


Predsednik Medjunarodnog komiteta crvenog krsta Jakob Kelenberger govori na konferenciji za novinare o svojoj poseti Siriji, Ženeva, 6. septembar 2011.

Evropska unija sprema se da uvede Siriji dodatne sankcije zbog nasilnih obračuna vlade sa mirnim demonstrantima. Francusko Ministarstvo inostranih poslova danas je saopštilo da diplomate razmatraju mere protiv kompanija koje su povezane sa ugnjetavanjem civila u Siriji.

U međuvremenu, aktivisti navode da su pripadnici sirijskih snaga danas pucali na civile u regionu oko Homsa u centralnom delu zemlje. Frans pres javlja da su najmanje dve osobe poginule. Neredi se nastavljaju dan pošto je generalni sekretar Arapske lige, Nabil Elarabi izjavio da će u sredu doputovati u Damask kako bi izrazio zabrinutost arapskih država zbog smrtonosnog nasilja koje potresa Siriju. On je takođe ukazao da će saslušati stavove sirijskih lidera. Međunarodni komitet Crvenog krsta juče je saopštio da mu je Sirija prvi put od početka procesa u martu, dozvolila posetu jednom zatvoru u zemlji.

XS
SM
MD
LG