Linkovi

EU sprema sankcije Siriji


Napuštene ulice u sirijskom gradu Hami

Britanski ministar inostranih poslova Vilijam Hejg, izjavio je da se zvaničnici Evropske unije spremaju da razmotre uvođenje sankcija sirijskom naftnom sektoru, da bi izvršili pritisak na Damask da prekine smrtonosno obračunavanje sa demonstrantima.

Za to vreme, vrhovni tužilac centralne pokrajine Hama, Adnan Bakur, saopštio je na video snimku objavljenom na Jutjubu da podnosi ostavku u znak protesta zbog najnovijeg masovnog ubijanja i hapšenja pripadnika lokalne opozicije. Bakur je na video snimku optužio pripadnike Asadovih snaga za ubijanje 72 zarobljenika u pokrajini 31. jula, pre opsade samog grada Hama u avgustu i ubisstva još 420 ljudi zbog učešća u - kako je rekao - „miroljubivim“ protestima.

On je takođe rekao da su pripadnici vladinih snaga pokopali mrtve u masovne grobnice, a njemu naložili da optuži za ubistvo naoružane bande. Sirijska državna agencija SANA međutim prenosi da su Bakura početkom nedelje otele „naoružane terorističke grupe“ i naterale ga da izda saopštenje o ostavci.

XS
SM
MD
LG