Linkovi

Prva pobeda novog tima Majamija


Košarkaš Majamija Dvejn Vejd u duelu sa Argentincem Andresom Nosionijem (Filadelfija) sinoć u "Vakovija Centru"
Košarkaš Majamija Dvejn Vejd u duelu sa Argentincem Andresom Nosionijem (Filadelfija) sinoć u "Vakovija Centru"

Drugog dana 65. NBA sezone odigrano je čak 13 utakmica, a na parket su izlazila i sva četvorica srpskih i jedan crnogorski internacionalac. Nijedan od njih nije međutim ostvario dvocifren učinak, ali su se Krstić, Stojaković i Radmanović, za razliku od Miličića i Pekovića bar radovali pobedama svojih timova.

Oklahoma Siti koji ove sezone mnogi vide kao konkurenta za visok plasman na Zapadu pobedio je Čikago - 106:95, uz sjajne partije Kevina Durenta, koji je postigao 30 i Rasela Vestbruka, koji je uz 28 poena imao 10 skokova i 6 asistencija. Nenad Krstić je bio u startnoj postavi, ali je na parketu proveo svega 16 minuta, ubacio 2 poena, uz 3 skoka i ukradenu loptu.

Nju Orleans je predvođen Krisom Polom, koji je postigao 17 poena i imao 16 asistencija, u neizvesnom meču savladao Milvoki - 95:91. Peđa Stojaković igrao je samo osam minuta kao rezerva i pogodio jednu trojku iz dva pokušaja. U pobednilčkom timu istakli su se i Dejvid Vest sa 22, odnosno Marko Belineli sa 18 poena.

Golden Stejt je u meču bez odbrana bio bolji od Hjustona - 132:128, a samo Monta Elis postigao je 46 poena. S druge strane najbolji je bio Luis Skola sa 36, ali i 16 skokova. Vladimir Radmanović ušao je u igru kao rezerva, ali za šest i po minuta nije uspeo da se "upiše".

Minesota, Darka Miličića i Nikole Pekovića, poražena je kod kuće od Sakramenta - 117:116, a tandem sa Balkana završio je sa po 6 poena. Miličić je bio starter, a za 23 minuta imao je i po 4 skoka i blokade, dok je Peković kao rezerva igrao 12 minuta i imao stopostotan učinak iz igre (3-3).

Dok gledate neke od najboljih poteza sa sinoćnjih mečeva da kažemo da je Majami, posle poraza u Bostonu preksinoć, juče trijufovao u Filadelfiji - 97:87, uz 30 poena Dvejna Vejda, 16 Lebrona Džejmsa i 15 Krisa Boša, dok su Seltiksi neočekivano poraženi u Klivlendu - 95:87. Domaći su imali čak šest igrača sa dvocifrenim učinkom, a najefikasniji je bio Džej Džej Hikson sa 21 poenom.

U ostalim mečevima, pobede su ostvarili Nju Džersi, Njujork, Atlanta, San Antonio, Dalas, Denver i Portland, koji je trenutno jedini tim sa dva trijumfa.

XS
SM
MD
LG