Linkovi

Darko Miličić ostaje u Minesoti


Košarkaški reprezentativac Srbije Darko Miličić postigao je dogovor sa upravom Minesote da i naredne četiri godine bude član kluba u kome je završio prošlu sezonu. Miličićev menadžer Mark Kornštajn izjavio je da su se dve strane dogvorile svega 12 sati posle početka prelaznog roka.

Timbervulvsi su i ranije najavljivali da je produžetak saradnje s Miličićem jedan od njihovih prioriteta ovog leta. Nekadašnji drugi pik s drafta 2003. godine, koji je u proteklih sedam sezona promenio čak četiri tima, odigrao je 24 utakmice u dresu Minesote posle selidbe iz Njujorka i prosečno beležio 8,3 poena, 5,5 skokova i 1,4 blokadu. Kornštajn je takođe izjavio da se srpski internacionalac po prvi put otkad je stigao u NBA oseća kao da je pronašao dom. Ugovor ne može da se ozvaniči do 8. jula, a finansijski detalji nisu saopšteni, iako se veruje da će nekadašnji košarkaš vršačkog Hemofarma za četiri godine dobiti 20 miliona dolara.

Poznavcvaoci prilika u NBA ligi veruju da posle dogovora s Miličićem "vukovi" planiraju da što pre naprave razmenu u koju će biti uključen trenutno prvi centar tima Al Džeferson, kako bi Miličić dobio veću minutažu sledeće sezone.

XS
SM
MD
LG