Linkovi

Teodosić odveo Srbiju u polufinale


Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva, koje se igra u Turskoj pošto je u četvrtfinalu eliminisala zvaničnog svetskog i evropskog prvaka selekciju Španije - 92:89 (27:23, 22:18, 18:23, 25:25). Odlučujući koš postigao je Miloš Teodosić tri sekunde pre kraja, kada se namerno izvukao na devet metara i pogodio trojku. U preostalom vremenu, Španci nisu uspeli da organizuju napad.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Novica Veličković i Marko Kešelj sa po 17 poena, ali su dvocifreni učinak imali i Duško Savanović (15), Nemanja Bjelica (14) Nenad Krstić (13, 9 skokova) i pomenuti Teodosić (12, 8 asistencija). U ekipi Španije, najistaknutiji su bili veterani Huan Karlos Navaro sa 27 i Horhe Garbahosa sa 18 poena, Rudi Fernandes je ubacio 15, a Mark Gasol 13.

Srbija je vodila gotovo sve vreme, sa izuzetkom nekoliko promena vođstva u središnjem delu treće četvrtine, a ključ uspeha izabranika Dušana Ivkovića svakako je bio izuetan šut za tri poena (15 trojki iz 30 pokušaja), kojim su nadomestili slab procenat s linije slobodnih bacanja (9-17). Najrasploženiji je bio Kešelj sa pet trojki iz šest pokušaja, Veličković i Bjelica su ubacili po tri, stim da je Bjelica imao stopostotan učinak, dok su Teodosić i Savanović postigli po dve.

Protivnik Srbije u polufinalu biće selekcija domaćina Turske, koja je ubedljivo pobedila Sloveniju - 95:68.

XS
SM
MD
LG