Linkovi

Razbijen lanac krijumčara u Španiji


Španska policija pokazuje pečate za vize nakon što je razbijen lanac osumnjičenih za krijumčarenje kineskih državljana u SAD i Evropu

Španska i francuska policija uhapsile su 75 osoba, koje su osumnjičene za ilegalno prebacivanje kineskih imigranata u Evropu i Sjedinjene Države

Sjedište operacije krijumčarenja bilo je u Barseloni, dok su uhapšeni naplaćivali do 50 hiljada eura za transport kineskih državljana sa lažnim dokumentima u Sjedinjene Države, Španiju, Francusku, Grčku, Italiju, Irsku, Turskui Veliku Britaniju, saopštila je španska policija.

Na fotografijama, koje je objavila policija, vidi se nekoliko osoba azijskog porijekla sa vezanim rukama i zamagljenim licima, kao i zaplijenjeni predmeti među kojima su kineske i evropske novčanice, imigracioni pečati, te mobilni telefoni.

Oduzet je i 81 falsifikovani pasoš azijskih zemalja poput Južne Koreje, Tajvana, Malezije i Japana. Policija je navela da je 51 osoba uhapšena u Španiji a 24 u Francuskoj, u okviru zajedničke operacije koje su španske vlasti pokrenule u junu.
XS
SM
MD
LG