Linkovi

Tadić iz Dečana uputio poruku mira


Predsednik Srbije Boris Tadić sa vladikom Teodosijem u manastiru Visoki Dečani 6. januara 2012.

Uoči Božića, predsednik Srbije Boris Tadić uputio je iz manastira Visoki Dečani svim ljudima koji žive na Kosovu i Metohiji poruku mira. Tadić provodi božićne praznike sa bratstvom i vernicima manastira Dečani, gde su ga dočekali vladika raško-prizrenski Teodosije i iguman manastira, arhimandrit Sava Janjić.

"Mir je ono što nam je trebalo u svim prethodnim vremenima, a iznad svega nam treba i za budućnost, za decu koja treba da postoje pod našim imenom u vremenu koje dolazi", istakao je Tadić.

"Upućujemo poruku mira svima, ne samo Srbima, već i Albancima, svim ljudima koji žive na Kosovu i Metohiji, poruku mira i ljudima drugih vera, želeći da sve povežemo, a ne odustajući od našeg identiteta, vrednosti, naše crkve, verovanja, upravo verujući u mir“, podvukao je predsednik Srbije.

Prilikom prolaska kroz Dečane pristalice Pokreta "Samoopredeljenje" zasule su kamenicama kolonu vozila u kojoj je Tadić došao u Visoke Dečane. Kamenicama su pogodjeni automobil u kojem je bio predsednik Srbije i automobil obezbedjenja, rekao je novinarima arhimandrit Sava Janjić i dodao da niko nije povredjen. Nikolas Hoton, portparol Euleksa, naveo je da je nekoliko vozila oštećeno ali da nisu pogodjena vozila u Tadićevoj pratnji.XS
SM
MD
LG