Linkovi

Tadić: Odgovoran organizovani kriminal


U sukobima u Beogradu povređen je veliki broj policajaca

Srpski predsednik Boris Tadić okrivljuje organizovani kriminal za nerede u Beogradu za vreme održavanja Parade ponosa i za prekid fudbalske utakmice u Italiji.

Tadić je rekao da je nasilje u Beogradu i Đenovi “odgovor“ organizovanog kriminala na sve veći uticaj reformi u srpskom pravosuđu. U današnjem izdanju lista „Politika“, on je istakao da te reforme pomažu državi da smesti mafijaše u zatvor.

Tadić je izneo tu procenu – za koju ne navodi dokaze – posle sukoba hiljada policajaca i stotina protivnika Parade ponosa koji su 10. oktobra izazvali incidente u centru grada. U Đenovi u utorak, kvalifikaciona utakmica Evropskog kupa u fudbalu, prekinuta je pošto su srpski navijači bacili baklje i dimne bombe na teren.

„Politika“ navodi da se pretpostavlja da su dva šefa podzemlja obezbedila gotovo 280 hiljada dolara za šezdesetak srpskih huligana koji su prekinuli fudbalsku utakmicu. U novinskom izveštaju, navodna isplata se dovodi u vezu sa pokušajima organizovanog kriminala da destabilizuje prozapadnu vladu u Beogradu.

XS
SM
MD
LG