Linkovi

Šaljić: Mladić lečen na VMA


Miloš Šaljić, advokat Ratka Mladiać, u intervjuu za Asošijejted Pres izneo je tvrdnju da je Mladić operisan od leukemije i lečen hemoterapijom 2009.

Advokat porodice Mladić, Miloš Šaljić, izneo je tvrdnje da se Ratko Mladić lečio na Vojno-medicinskoj akademiji od leukemije dok je bio u bekstvu. Šaljić kaže da je Mladić lečen na VMA 2009.

Tu tvrdnju je demantovao ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac, rekavši da „Vojska Srbije i služba bezbednosti nekoliko godina ‘pokrivaju’ VMA tako da je nemoguće ući neopaženo.“ Ministar odbrane je, međutim, rekao da će biti sprovedena istraga kako bi se dokazalo da na VMA nije lečen nijedan haški optuženik.

Advokat Šaljić je ranije rekao da je njegov 69-ogodišnji klijent pretrpeo najmanje dva moždana udara i da neće doživeti sudjenje. On je pokušao da odloži Mladićevo izručenje iz zdravstvenih razloga, ali su srpski lekari procenili da Mladić može da izadje pred sud.

Ambasadorka BiH u Holandiji, Miranda Sidran Kamišalić, posetila je Mladića u pritvoru i ocenila da je “u dobrom fizičkom stanju”.

Nekadašnji ratni komandant bosanskih Srba suočava se sa 11 tačaka optužnice za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti, uključujući genocid. Prvi put će se pred sudom pojaviti u petak, kada će ga, kako prenose srpski mediji, zastupati beogradski advokat Aleksandar Aleksić.

XS
SM
MD
LG