Linkovi

Nova runda pregovora u ponedeljak


Premijer Kosova Hašim Tači, visoka predstavnica EU Ketrin Ešton i srpski premijer Ivica Dačić tokom pete runde pregovora u Briselu

Plan je da se nastave razgovori započeti tokom prošlog briselskog susreta, gde je ključna tema bo predlog o formiranju zajednice srpskih opština na Kosovu

Danas je iz kancelarije Visoke predstavnice EU, i zvanično potvrdjeno da će se novi, šesti po redu, krug dijaloga Beograda i Prištine na nivou premijera održati 4-tog marta u prijepodnevnim satima u Briselu.

Plan je da se nastave razgovori započeti tokom prošlog briselskog susreta, gdje je ključna tema bo prijedlog o formiranju zajednice srpskih opština na Kosovu. Ovo je danas potvrdila i portparolka Visoke predstavnice, Ketrin Ešton, Maja Kocijančić, koja naglašava da je za Brisel od najveće važnosti da se postignuti dogovori, kada i ako se postignu, ostvaruju u praksi.

"Gospodja Ešton pozvala je premijera Dačića i premijera Tačija na šesti krug pregovora. Vi znate da su to dogovorili kada su se nedavno sastali i to će biti u ponedjeljak, počinje prijepodne. Premijeri će nastaviti raspravu o temama o kojima su govorili prošli put, znate da su se onda obojica vratili na konsultacije u Beograd i Prištinu. Nemam poseban komentar na izjave remijera Dačića o djalogu- naš stav o tome je jasan- vjerujemo da je djalog u interesu i Beograd. Gospodja Ešton je angažovana da u tom dijalogu dođe do napretka, napretka koji je u interesu i jedne i druge strane i sve što se u dijalogu dogadja, dogadja se u dogovoru izmedju jednog i drugog premijera. Mi radimo u tom kontestu i svi naši napori idu tom pravcu. Za nas je veoma važna implementacija svih već postignutih dogovora, i u tom kontekstu eksperti rade na tome da bi došlo do te implementacije u praksi na pravi način i tako ćemo nastaviti i dalje".
.
XS
SM
MD
LG