Linkovi

Rekonstrukcija Vlade do kraja meseca


Pred Srbijom nisu laki zadaci u sprovođenju briselskog sporazuma i to neće biti, kako neki misle, labudova pesma, izjavio je danas potpredsednik srpske Vlade Aleksandar Vučić. Na konferenciji za novinare Vučić je izjavio da Srbiju čeka veliki, težak i mučan posao, velike promene, i velika odri-canja i dodao da vlada planira promenu Zakona o radu, skraćivanje birokrat-skih procedura, uvođenje elektronske uprave.

Vučić je danas najavio i obimnu rekonstrukciju vlade, koja bi trebalo da bude obavljena do 27. jula i prve godišnjice rada ove vlade. SNS će oce-niti rad ministara iz te stranke, rekao Vučić i poručio da će koalicionim par-tnerima Mlađanu Dinkiću i Ivici Dačiću će u direktnom razgovoru kazati šta misli da su bili slabi rezultati rada ministara iz njihovih stranaka:

"Rekonstrukcija i naše temeljne preokupacije, programa, ali i ljudi – što se stranke koju vodim tiče, biće obimna i sveobuhvatna. Ili takva mora da bude, ili bolje da je ne pravimo. U tom smislu takvu vrstu odgovornosti zahtevaću i od naših koalicionih partnera."

O rekonstrukciji Vlade danas je govorio i lider URS-a Mlađan Dinkić – kako je rekao sa Aleksandrom Vučićem i Ivicom Dačićem se dogovorio da u subotu počnu prvi razgovori o rekonstrukciji Vlade:

"Otvorićemo zaista sve i analiziraćemo nepristrasno ko je učinio više, ko manje, a ko kardinalno malo. Što se tiče nas lično – ja sigurno neću simbolično žrtvovati nekog za koga smatram da je dobro radio. Niti ću štititi one koji su loše radili. Razgovaraću direktno i sa Vučićem i sa Dačićem već od subote."

A drugog dana boravka u Beogradu ministar inostranih poslova Švedske Karl Bilt je u razgovoru sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem ponudio savetodavnu pomoć svoje zemlje kako bi Srbija u najkraćem mogu-ćem periodu prošla pristupne pregovore i što brže postala punopravna člani-ca EU.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika, Nikolić je gostu iz Švedske rekao da će primena briselskog sporazuma biti jednostavna ako Priština bude voljna da je sprovede na način dogovoren u sporazumu.
XS
SM
MD
LG