Linkovi

Sutra početak Svetskog prvenstva u fudbalu


Sutra početak Svetskog prvenstva u fudbalu
Sutra početak Svetskog prvenstva u fudbalu

Uzbuđenje među ljubiteljima fudbala raste širom sveta u isčekivanju sutrašnjeg početka završnog turnira Svetskog prvenstva, koji se održava u Južnoj Africi.

Verovatno najveći entuzijazam vlada u zemlji domaćinu, prvoj afričkoj državi kojoj je ukazana prilika da organizuje po mnogima najveći sportski događaj posle letnjih olimpijskih igara. Turnir na kome učestvuje 32 nacionalna tima počinje sutra utakmicom između selekcije domaćina i reprezenatacije Meksika na renoviranom stadionu u Johanesburgu.

Očekuje se da ćese tokom ceremonije otvaranja na kratko na stadionu pojaviti i prvi predsednik Južnoafričke Republike posle ere aparthejda, 91-godišnji Nelson Mendela.

Titulu osvojenu pre četiri godine u Nemačkoj brani Italija, a u favorite se ubrajaju zavnični evropski prvak selekcija Španije i petostruki svetski šampion Brazil. Nema međutim izrazitog favorita, posebno sada kada su nekolicina ključnih igrača različitih timova tokom priprema za Mondijal doživeli povrede, koje će ih ili onemogućiti da nastupe u Južnoj Africi ili umnogome ograničiti njihov doprinos ekipama za koje igraju.

XS
SM
MD
LG