Linkovi

SAD: Podrška tužiocima u CG, poštovati poternice


Sjedinjene Države podržavaju napore crnogorskog Vrhovnog državnog tužioca i specijalnog tužioca da istraže pokušaj puča u Crnoj Gori i ulogu Rusije u tom slučaju, u skladu sa crnogorskim zakonima, rekao je za Glas Amerike zvaničnik Stejt departmenta, uz napomenu da Vašington čeka konačne rezultate istrage.

“Mi smo, naravno, veoma zabrinuti zbog navoda o ruskom miješanju u izbore u Crnoj Gori. Bilo kakav napor Rusije, bilo spoljašnji ili preko unutrašnjih aktera, da neprimereno utiče na izbore i demokratski proces u Crnoj Gori bio bi u potpunosti neprihvatljiv”, naveo je američki zvaničnik u odgovoru na pitanja Glasa Amerike.

Takođe je dodao da bi trebalo poštovati Interpolove međunarodne potjernice za hapšenje izvesnog broja navodnih počinilaca, među kojima su i dva državljanina Rusije, te da one predstavljaju važan korak u privođenju pravdi odgovornih.

Na pitanje o tome da li Sjedinjene Države pomažu Crnoj Gori u istrazi ruske uloge, zvaničnik Stejt Departmenta je naveo: “Odgovorili smo na sve zahtjeve crnogorske vlade za pomoć.”

Komentari (1)

Ovaj forum je zatvoren
XS
SM
MD
LG