Linkovi

Sutra izbori u Južnoj Karolini i Nevadi


Američki predsednički pretendenti
Američki predsednički pretendenti

Republikanski predsednički pretendenti su suočeni sa ključnim primarnim izborima u subotu u Južnoj Karolini, dok demokratske rivale Bernija Sandersa i Hilari Klinton očekuju stranački skupovi u Nevadi

Republikanac Donald Tramp je bio ličan u Južnoj Karolini gde je prema anketama u velikoj prednosti.

Uradićemo to sami i kako treba. Pobedićemo. Nećemo više trpeti te stvari. Učinićemo pravu stvar i učinićemo Ameriku ponovo velikom.”

Republikanska trka u Južnoj Karolini je postala sve ogorčenija, uključujući ovaj sukob tokom nedavne debate izmedju Trampa i Džeba Buša. Tramp je Buša doveo u vezu sa ratom u Iraku za koji krivi njegovog brata, Džordža Buša Mladjeg, dok je bio na položaju predsednika.

“Oni su lagali i rekli da postoji oružje masovnog uništenja. Nije ga bilo i oni su to znali.”

“Sit sam njegovih napada na moju porodicu. Moj otac je najbolji čovek na svetu po meni”, uzvratio je Džeb Buš.

Džeb Buš se nada da će izbrisati jaz sa Trampom uz pomoć svog brata bivšeg predsednika Džordža Buša Mladjeg.

“Razumem da su Amerikanci gnevni i frustrirani. Ali ne treba nam neko u Ovalnoj kancelariji koji podstiče gnev i frustraciju”, naveo je bivši predsednik.

“Mislim da je veliki broj gradjana Južne Karoline zabrinut jer smatraju da Donald Tramp nije spreman da bude glavnokomandujući”, ocenio je senator Ted Kruz.

Kruz vodi borbu sa senatorom Markom Rubijom za drugo mesto. Rubio je dobio na zamahu pošto ga je podržala popularna guvernerka Južne Karoline Niki Hejli.

Demokratska trka prelazi u subotu i u Nevadu, gde se tog dana održavaju dermokratski stranački skupovi. Berni Sanders u toj državi pruža veliki izazov Hilari Klinton.

Rukovodeća uloga ne znači da ste samo na čelu benda kada je popularan već da se zalažete za ono što je ispravno i kad nije popularan.”

Hilari Klinton je takodje fokusirana na afroameričke birače u Južnoj Karolini gde demokrate glasaju 27. februara.

Želim da srušim sve barijere koje sputavaju Amerikance po rasnoj pripadnosti jer naša zemlja može da ispuni svoj puni potencijal samo kada svaki Amerikanac ima šansu da ispuni svoj.”

Prema najnovijim anketama Sanders i Klinton su sada gotovo izjednačeni medju demokratskim biračima.

XS
SM
MD
LG