Linkovi

Šef Trampovog izbornog štaba optužen za napad


Donald Tramp i šef njegovog izbornog štaba Kori Levandovski
Donald Tramp i šef njegovog izbornog štaba Kori Levandovski

Šef izbornog štaba Donalda Trampa, Kori Levandovski, uhapšen je i optužen za napad na novinarku Mišel Filds na jednom predizbornom skupu na Floridi

Šef izbornog štaba Donalda Trampa, Kori Levandovski, optužen je za nanošenje povreda, nakon što je navodno zgrabio ruku bivše novinarke medijske kuće "Breitbart News", Mišel Filds, na jednom predizbornom skupu na Floridi.

Levandovski se jutros predao policiji, a kasnije je oslobođen i pred sud bi trebalo da izađe 4. maja. Policija je danas objavila video snimak koji prikazuje kako Levandovski grabi Filds, dok novinarka pokušava da Trampu postavi pitanje.

Novinarka je kasnije saopštila da je na ruci imala modrice, dok je Trampov izborni štab danas naveo da je Levandovski nevin i da će se pred sudom izjasniti da nije kriv.

Tramp vodi, Sanders sustiže Klinton

Prema novim anketema poslovni magnat Donald Tramp i dalje ima veliku prednost u odnosu na republikanske protivkandidate, dok se u Demokratskoj stranci smanjuje vođstvo Hilari Klinton.

Anketa televizije NBC News i kompanije “Survey Monkey” ukazuje da Tramp ima podršku od 48 odsto, senator iz Teksasa Ted Kruz 27, a guverner Ohaja Džon Kejsik 18 odsto.

Trump takođe ima značajnu prednost kada je reč o broju delegata za republikansku konvenciju u julu, kada se bira njihov kandidat.

Na demokratskoj strani, Hilari Klinton ima prednost nad senatorom iz Veromonta Bernijem Sandersom, sa 49 prema 43 odsto. Međutim, Sanders i dalje zaostaje za Hilari Klinton kada je reč o broju delegata.

Naredni primarni izbori su 5. aprila u Viskonsinu gde se, prema anketama, vodi tesna trka između Trampa i Kruza, dok Hilari Klinton ima neznatnu prednost u odnosu na Sandersa.

XS
SM
MD
LG