Linkovi

Putin optužuje opoziciju


Ruski premijer Vladimir Putin
Ruski premijer Vladimir Putin

Ruski premijer, Vladimir Putin, izjavio je da opoziciji nedostaju ciljevi i lideri i odbacio zahteve za ponavljanje nedavnih ruskih parlamentarnih izbora.

U današnjem obraćanju svojim sledbenicima, Putin je rekao da opozicija nema ujedinjeni program, nema jasan način za postizanje ciljeva, niti bilo koga ko bi mogao da postigne nešto „konkretno“.

On je takodje rekao kako želi da ruski martovski predsednički izbori budu apsolutno transparentni i insistirao je da mu nije potrebno nameštanje izbora da bi postigao pobedu.

Navodna prevara na parlamentarnim izborima u Rusiji 4. decembra izazvala je najveće proteste od kolapsa Sovjetskog Saveza pre 20 godina.

Aktivisti tvrde da je Putinova stranka Ujedinjena Rusija ilegalno stekla parlamentarnu većinu putem prevara na izborima i traže da se izbori ponove.

U medjuvremenu, ruski predsednik Dmitri Medvedev, je imenovao visokog funkcionera iz Kremlja, Vladislava Surkova, na položaj vicepremijera, u okviru promena u vladi nakon izbora. Surkov je prethodno bio prvi zamenik šefa administracije u Kremlju.

XS
SM
MD
LG