Linkovi

Turski vojnici poginuli u ruskom napadu u Siriji


Ruski vojnici u Alepu, u Siriji (arhivski snimak)
Ruski vojnici u Alepu, u Siriji (arhivski snimak)

U ruskim vazdušnim napadima greškom su poginula tri turska vojnika, a 11 ih je ranjeno, saopštila je turska vojska.

Takođe je navedeno da su ruski avioni u severnoj Siriji greškom bombardovali zgradu u kojoj su se nalazili turski vojnici, koji su u toj zemlji u okviru ofanzive "Eufratov štit".

Ruski predsednik Vladimir Putin telefonom je izjavio saučešće predsedniku Turske Redžepu Tajepu Erdoganu, navode vojni izvori.

U međuvremenu, turske vlasti su saopštile da su zaplenile 150 kilograma eksploziva i uhapsile četvoricu osumnjičenih ekstremista Islamske države u predgrađu Gaziantepa, u blizini sirijske granice.

Policija je takođe pronašla samoubilačke prsluke sa eksplozivom, daljinske upravljače za detonatore i nekoliko pušaka u vlasništvu islamista, za koje vlasti veruju da su pripremali veliki teroristički napad.

Na video snimcima zaplene, vide se psi tragači koji su korišćeni za otkrivanje oružja i eksploziva koje je bilo zakopano.

Policija u Turskoj je pojačala antiterorističke operacije od novogodišnjeg napada na noćni klub u Istanbulu u kojem je poginulo 39 osoba, većinom stranaca. Odgovornost za napad preuzela je Islamska država.

XS
SM
MD
LG