Linkovi

Kraljevsko venčanje - 29. aprila


Princ Vilijam i Kejt Midlton izabrali su Vestminstersku opatiju za mesto svog venčanja.
Princ Vilijam i Kejt Midlton izabrali su Vestminstersku opatiju za mesto svog venčanja.

Predstavnici britanske kraljevske porodice saopštili su da će se venčanje princa Vilijama i Kejt Midlton, održati 29. aprila naredne godine u Vestminsterskoj opatiji u Londonu.

Taj datum je praznik svete Katarine od Sijene, po kojoj je mlada dobila ime, mada se prilikom planiranja venčanja o tome nije vodilo računa.

Kraljevska porodica je saopštila da će tog datuma, koji iduće godine pada u petak, biti državni praznik. Saopštenje je izdato nedelju dana posle najave veridbe dvoje 28-ogodišnjaka.

U Vestminsterskoj opatiji održana je pogrebna služba za Vilijamovu majku, princezu Dajanu. Njegova baka, kraljica Elizabeta Druga, takodje se venčala u toj crkvi.

Prinčeva privatna sekretarica, Džejmi Lauder Pinkerton, kaže da će, s obzirom na ekonomsku situaciju, venčanje platiti princ Čarls i roditelji mlade.

Princ Vilijam je zaprosio Kejt prošlog meseca, tokom odmora u Keniji i dao joj prsten od safira i dijamanata - koji je na veridbi od princa Čarlsa dobila njegova majka princeza Dajana. Par se upoznao pre devet godina, tokom studija na Univerzitetu svetog Endrjua u Škotskoj.

XS
SM
MD
LG