Linkovi

Dodeljene Pulicerove nagrade


Dnevnik Vašington Post osvojio je Pulicerove nagrade za novinarstvo u četiri kategorije, dok je Njujork Tajms osvojio tri Pulicera.

Medju dobitnicima ovogodišnje nagrade za istraživačko novinarstvo po prvi put je i jedan internet portal – ProPublika (ProPublica), čija je novinarka Šeri Fink razgovarala sa lekarima koji priznaju da su vršili eutanaziju nad smrtno bolesnim pacijentima za vreme uragana Katrina. Članak je zatim objavljen u magazinu Njujork Tajmsa.

Novinar Vašington Posta Entoni Šadid osvojio je Pulicera za seriju tekstova o problemima iračkog društva u izgradnji posleratne budućnosti. Nagrada za najbolju fotografiju pripala je Krejgu Vokeru, fotoreporteru Denver Posta, koji je kamerom beležio putovanje jednog mladog američkog vojnika od osnovne obuke do iračkog ratišta, i njegova iskustva kada se vratio kući.

Brodvejski mjuzikl Next to Normal o maničnoj depresiji dobitnik je Pulicera za najbolju dramu, a nagrada za najbolju političku karikaturu pripala je nezavisnom karikaturisti Marku Fioreu.

XS
SM
MD
LG