Linkovi

Premijerka Srbije sa senatorom Džonsonom u Njujorku


Republikanski senator Ron Džonson (arhivska fotografija)
Republikanski senator Ron Džonson (arhivska fotografija)

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić počela je posetu Njujorku sastankom sa senatorom Ronom Džonsonom, predsedavajućim Komiteta za nacionalnu bezbednost i Potkomiteta za Evropu Senata, prenosi Fonet.

U razgovoru sa Džonsonom, predednica Vlade istakla je da će iskoristiti posetu SAD i učešće u generalnoj debati na Generalnoj skupštini UN, kako bi u razgovorima sa svetskim liderima predstavila šta je sve Srbija uradila u političkim i ekonomskim reformama, saopšteno je iz kabineta premijerke
Srbije.

„Srbija je posvećena stabilnosti i učinićemo sve da sačuvamo mir i stabilnost u regionu“, naglasila je Brnabić.

Govoreći o razgovorima Beograda i Prištine, ona je posebno istakla da Priština svojim postupcima ne doprinosi dijalogu i da otežava dolazak do rešenja.

Senator Džonson, koji je početkom septembra boravio u Beogradu, naglasio je da je predsedniku Aleksandru Vučiću preneo poruku da su Sjedinjene Države prijatelj Srbije i srpskom narodu.

Predsednica Vlade je rekla da je jako važno što je došlo do promene odnosa američke administracije prema Srbiji.

„To sam rekla i tokom posete Sjedinjenim Državama u julu, kada smo obeležavali 100 godina od podizanja srpske zastave ispred Bele kuće“, naglasila je premijerka i dodala da su „Srbija i SAD istorijski uvek bili saveznici i na istim stranama“.

Brnabić je istakla da je za Srbiju važna podrška njenom evropskom putu.

Brnabić predvodi delegaciju Srbije na generalnoj debati 73. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Ona će se obratiti Generalnoj skupštini UN u četvrtak, 27. septembra. U delegaciji sa premijerkom je prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Predsednica Vlade Srbije će u Njujorku prisustvovati prijemu koji organizuje predsednik SAD Donald Tramp.

XS
SM
MD
LG