Linkovi

Šef Trampovog izbornog štaba podneo ostavku


Pol Manafort

Šef izbornog štaba predsedničkog kandidata Republikanske stranke Donalda Trampa, Pol Manafort, podneo je ostavku.

Manafortova uloga je već bila umanjena ove nedelje kada je Tramp angažovao novog šefa kampanje i menadžera da bi mu pomogli da nadoknadi zaostatak za demokratskom rivalkom Hilari Klinton u nacionalnim anketama.

Manafort je takođe bio u centru pažnje medija zbog saradnje sa bivšim proruskim predsednikom Viktorom Janukovičem koja je navodno obuhvatala i tajne isplate više miliona dolara. Manafort je demantovao navode da je primao nelegalne isplate.

Iz Trampovog izbornog štaba je saopšteno da je Pol Manafort ponudio svoju ostavku i da ju je republikanski kandidat prihvatio, zahvalio mu se na pomoći tokom republikanske konvencije i nazvao ga "istinskim profesionalcem."

U međuvremenu, Donald Tramp i njegov kandidat za potpredsednika Majk Pens obišli su poplavljene delove savezne države Luzijane, gde je poginulo 13 osoba, a oko 40 hiljada domova oštećeno. Pojedini političari kritikovali su predsednika Baraka Obamu što nije prekinuo odmor zbog, kako je saopštio Crveni krst, najgorih poplava u zemlji od uragana Sendi 2012. godine.

Tramp je juče iznenadio mnoge kada je izrazio žaljenje zbog pojedinih oštrih i uvredljivih izjava koje su obeležile njegovu predizbornu kampanju.

"Ponekad tokom žestoke debate, kada govorite o više pitanja, ne birate prave reči ... i verovali ili ne, žalim zbog toga naročito gde je to možda uzrokovalo lične patnje", rekao je Tramp pristalicama u Šarlotu, u Severnoj Karolini.

XS
SM
MD
LG