Linkovi

Pakistan: Napadnut konvoj u pratnji španskog bicikliste


Sledbenici Pakistanske narodne stranke osudili ubistava službenika koji su radili na vakcinaciji od dečje paralize.

Funkcioneri navode da su španski biciklista i nekoliko graničara ranjeni u današnjem napadu, koji se odigrao u Pakistanu

Pakistanski funkcioneri su izjavili za Glas Amerike da su naoružani napadači danas otvorili vatru na jedan konvoj koji je pratio španskog biciklistu do Kvete, usmrtivši šestoricu graničara.

Biciklistu su španski mediji identifikovali kao Haviera Kolorada koji je rešio da biciklom obidje svet i ušao u nemirni Balučistan iz Irana. Funkcioneri navode da su taj biciklista i nekoliko graničara ranjeni u današnjem napadu, koji se odigrao u blizini mesta jučerašnjeg bombaškog napada, 60 kilometara od Kvete, u kojem je stradalo najmanje 28 osoba, uključujući žene i decu. Autobus je bio prepun muslimanskih, šiitskih hodočasnika koji su se vraćali iz Irana.

Manjinska hazarska zajednica odbija da sahrani žrtve dok ne budu uhapšeni odgovorni za napad. Zabranjena sunitska ekstremistička grupa Laškar-i-Džangvi preuzela je odgovornost.

U medjuvremenu, na severu zemlje, funkcioneri navode da je u eksploziji bombe, čija je meta bio bezbednosni tim koji je štitio projekat vakcinacije od dečje paralize, ubijeno najmanje sedam osoba.

Navodi se takodje da su medju poginulima u današnjoj eksploziji u oblasti Čarsada šest policajaca i jedno dete.
XS
SM
MD
LG