Linkovi

Novi napad u Pakistanu


Poprište današnjeg napada u Pešavaru, Pakistan, 9. mart, 2011.

Pakistanski funkcioneri navode da je bombaš samoubica napao jednu pogrebnu povorku na severozapadu zemlje ubivši 37 i ranivši 45 osoba.

Funkcioneri su danas naveli da je cilj bombaškog napada bilo nekoliko stotina ožalošćenih koji su prisustvovali sahrani supruge jednog pripadnika anti-talibanskih paravojnih plemenskih snaga, u blizini Pešavara. Ta oblast sada je poznata po krvavim sukobima izmedju Talibana i pro-vladinih boraca. Taliban je preuzeo odgovornost za ovaj incident.

Napad se dogodio dan pošto su u eksploziji bombe postavljene u automobil poginule najmanje 24 osobe, u blizini kancelarije pakistanske vojne obaveštajne agencije u istočnom gradu Fejsalabadu. Taliban je preuzeo odgovornost i za tu eksploziju, u kojoj je ranjeno više od 125 ljudi.

Predstavnik ekstremista naveo je da im je meta bila obaveštajna agencija Inter-Servis, u znak odmazde zbog ubistva komandanta Talibana u tom gradu.

Eksplozija automobila-bombe zapalila je rezervoar za benzin na obližnjoj benzinskoj pumpi izazvavši dodatnu eksploziju koja je oštetila nekoliko zgrada – uključujući kancelariju jedne pakistanske aviokompanije.

XS
SM
MD
LG