Linkovi

Pakistanci kritikuju odgovor vlade na poplave


Stanovništvo na severozapadu Pakistana se žali na reagovanje vlade na katastrofalne poplave u kojima je poginulo više od hiljadu ljudi. Nadležni u Pakistanu priznaju da nailaze na teškoće u nastojanjima da pomognu hiljadama ugroženih stanovnika posle višednevnih monsunskih kiša.

Najteže je pogođena pokrajina Kajber-Paktunkva. Šef pokrajinske službe za elementarne nepogode, izjavio je za agenciju "Asošijeted pres“ da su posmatranja iz vazduha otkrila "obimno i razorno“ pustošenje. Funkcioneri navode kako strahuju od izbijanja epidemija dijareje i kolere. Ujedinjene nacije procenjuju da je katastrofa pogodila milion Pakistanaca.

U međuvremenu, u obližnjem Avganistanu, u poplavama je poginulo više od 60 ljudi. Avganistanske i koalicione snage saopštavaju da koriste helikoptere za spasavanje ljudi i dostavljanje pomoći u najugroženije delove Avganistana, među kojima su pokrajine Kunar i Nangahar.

Portparol avganistanske armije je upozorio da bi broj mrtvih u njegovoj zemlji mogao da se poveća, s obzirom na rasprostranjenost razaranja.

XS
SM
MD
LG