Linkovi

Ponovo neuspeh u zaustavljanju nafte


Najnoviji pokušaj naftne kompanije "Britiš petroleum“ - odgovorne za najveću ekološku katastrofu u istoriji Sjedinjenih Država - da zaustavi izlivanje nafte u Meksičkom zalivu, za sada ne ide po planu. Naime, podvodni robot koji je spušten na dno okeana kako bi presekao cev iz koje ističe nafta, zaglavio se u metalnoj cevi.

Posle 44 dana i 7 neuspelih pokušaja da se zaustavi izlivanje nafte, javnost je danas ponovo bila razočarana.

“Svako ko je koristio električnu testeru zna da se ona povremeno zaglavi”, kaže admiral Ted Alen iz obalske straže Sjedinjenih Država.

Pošto su podvodni roboti napravili prvi od dva reza na cevi u pokušaju da odstrane oštećeni deo i na njega postave levkastu napravu koja će usmeriti naftu ka tankerima, električna testera se zaustavila.

“Radnici pokušavaju da pomere cev i, ako zatreba, spuste dodatne testere, kako bi napravili mesto na koje bi tokom dana mogli da postave levkastu napravu”, objasnio je Ted Alen.

On medjutim navodi da se ne očekuje povećanje izlivanja nafte sve dok se ne obavi i drugi rez.

S obzirom da je nafta stigla do barikada koje su postavljenje izmedju manjih ostrva u Misisipiju i Alabami, a u opasnosti je i Florida, Obamina administracija nastavlja sa istragom ovog slučaja. To su loše vesti za naftnu kompanije "Britiš petroleum", operatora bušotine "Trensoušn" i izvođačku kompaniju "Haliburton".

Tokom jučerašnjeg boravka u Nju Orleansu, američki sekretar za pravosuđe Erik Holder je izjavio da Sekretarijat za pravosudje ispituje moguće kršenje ekoloških zakona.

“Pokrenuli smo i krivičnu i civilnu istragu. Naši zakoni su jasni i mi imamo obavezu da ih sprovedemo”, poručio je Holder.

Kongresmen iz Luizijane, demokrata Čarli Melankon kaže da bi pažnju trebalo usredsrediti na tri kompanije.

“U istragu mora da bude uključen svako ko je imao udela u ovome – od podnošenja zahteva za dozvolu do zanemarivanja neispravnosti na naftnoj bušotini.”

Osamsto hiljada galona nafte se svakodnevno izliva u Meksički zaliv i javnost je sve ogorčenija, a nije daleko ni "BP" koji je od početka ove krize izgubio gotovo trećinu svoje tržišne vrednosti, odnosno 67 milijardi dolara.

XS
SM
MD
LG