Linkovi

Obamin "gradski miting" na Tviteru


Predsednik Obama tokom "gradskog mitinga" na Tviteru u Istočnoj sobi Bele kuće, 6. jul 2011.
Predsednik Obama tokom "gradskog mitinga" na Tviteru u Istočnoj sobi Bele kuće, 6. jul 2011.

Predsednik Barak Obama izjavio je da preuzima odgovornost za činjencu da Amerikanci možda nisu pripremljeni za neizvesno dug oporavak od finansijske krize.

On je danas govorio na takozvanom „gradskom mitingu“, odnosno odgovarao na pitanja korisnika društvene mreže Tviter. Na pitanje šta bi promenio u načinu na koji postupa sa recesijom, Obama je rekao da bi objasnio američkom narodu da je potrebno određeno vreme da se zemlja „izvuče iz toga“.

Predsednik Predstavničkog doma Džon Bejner iskoristio je današnju priliku da i sam preko Tvitera iznese strepnje svoje partije u pogledu predsednikovog pristupa ekonomiji. On je Obamu upitao „gde su radna mesta?“ posle - kako se izrazio - „rekordnog trošenja“ državne administracije. Obama je priznao da se nezaposlenost u zemlji ne smanjuje dovoljno brzo, ali je naveo nekoliko mera koje je preduzeo da bi podstakao otvaranje radnih mesta, uključujući smanjenje poreza za male firme. Presednik je takodje rekao da se nada da će republikanci saradjivati u pokretanju inicijative da se gradjanima omogući da nadju radna mesta u okviru obnavljanja infrastrukture Sjedinjenih Država.

Predsednik je započeo "gradski miting" postavivši sledeće pitanje na Tviteru: "Koje troškove biste eliminisali, a koja ulaganja biste zadržali u cilju smanjenja budžetskog deficita?" Inače, poruke predsednika Obame na Tviteru sada uredjuje njegov štab za reizbor 2012. a predsednik na toj društvenoj mreži trenutno ima 9 miliona sledbenika.

Portparol Bele kuće Džej Karni, izjavio je inače da predsednik Obama veruje da u oba kongresna doma ima dovoljno zakonodavaca iz dve stranke koji podržavaju stav da dogovor o budžetu mora da obuhvati povećanje poreza za bogate Amerikance. Predsednik planira da sutra u Beloj kući primi lidere obe stranke i nastavi pregovore o povećanju limita nacionalnog duga, dok se krajnji rok za odluku o tome približava.

XS
SM
MD
LG