Linkovi

Obama: Obrazovanje prioritet


Američki predsednik Barak Obama prilikom obraćanja naciji iz pogona korporacije "Intel" u saveznoj državi Oregon
Američki predsednik Barak Obama prilikom obraćanja naciji iz pogona korporacije "Intel" u saveznoj državi Oregon

Američki predsednik Barak Obama kaže da su poboljšanje obrazovanja u oblasti matematike i prirodnih nauka ključ uspeha Sjedinjenih Država u nadmetanju za nova radna mesta i industrije.

Predsednik Obama svoje redovno nedeljno obraćanje naciji snimio je tokom posete korporaciji "Intel" i tom prilikom poručio da je njegova administracija stavila obrazovanje na vrh liste prioriteta, dodajući da će tokom narednih deset godina za gotovo polovinu novih radnih mesta biti potrebno više od završene srednje škole.

Obama je rekao da Sjedinjene Države imaju sve što je neophodno da se takmiče za nova radna mesta i industrije, naglašavajući da zemlja poseduje hrabre preduzetnike, svetle nove ideje i koledže i univerzitete svetske klase.

I dok je predsednik Obama govorio o radnim mestima, republikanski kongresmen Tom Prajs hvalio je pritisak svoje stranke da smanji budžet za 60 milijardi dolara. Prajs je rekao da će se republikanske reforme fokusirati na dovođenje nacionalnog duga pod kontrolu, uz istovremeno obezbeđivanje zdravstvene i penzione sigurnosti Amerikancima.

XS
SM
MD
LG