Linkovi

Obama traži podršku za novi plan


Predsednik Obama govori u jednoj srednjoj školi u Ohaju
Predsednik Obama govori u jednoj srednjoj školi u Ohaju

Predsednik Barak Obama pozvao je Amerikance da poruče Kongresu da usvoji njegov plan za otvaranje radnih mesta i podsticanje posustale ekonomije, vredan 447 milijardi dolara.

Predsednik je danas govorio u jednoj srednjoj školi u prestonici savezne države Ohajo, Kolambasu, blizu izbornog okruga kojeg predstavlja predsedavajući Predstavničkog doma, republikanac Džon Bejner, inače čest kritičar Obaminih poteza.

Predsednik je naglasio da će nezaposleni nastavnici, veterani, mladi i građevinski radnici, između ostalih, imati koristi od njegovog predloga, koji obuhvata inicijative za ulaganje do 25 milijardi dolara u modernizaciju 35 hiljada državnih škola širom zemlje. Obama će o svom novom planu sutra govoriti u Severnoj Karolini.

Lider republikanske manjine u Senatu, Mič Mekonel, rekao je danas da administracija nije zainteresovana za ekonomske mere koje će dati rezultate. Republikanski kongresmen Erik Kantor takođe je kritikovao Obamin predlog, zbog predviđenog povećanja poreza, ali je pozvao svoje kolege da pronađu odredbe koje mogu da podrže.

XS
SM
MD
LG