Linkovi

Još daleko od ekonomske stabilnosti


Američki predsednik Barak Obama pozdravio je napredak ostvaren ove nedelje u vezi sa finansijskom reformom i nadoknadama za nezaposlene, ali je upozorio da još mnogo toga treba da se uradi da bi se ojačala ekonomija.

Obama je rekao da će novi zakon o reformi finansijskog sistema - najsveobuhvatniji još od vremena Velike depresije 1930-ih - zaštiti Amerikance od nepromišljenog ponašanja koje je i dovelo do finansijske krize.

Predsednik Sjedinjenih Država takođe je hvalio Kongres zato što je ove nedelje izglasao produžetak isplata nadoknada za oko dva i po miliona nezaposlenih Amerikanaca.

Obama je rekao da je njegov krajnji cilj da svi Amerikanci koji traže posao - mogu da ga dobiju, i pozvao zakonodavce da usvoje zakonski predlog čiji je cilj da se pomogne malim i srednjim preduzećima, dodajući da je uspeh takvih biznisa ključan za zdravlje američke ekonomije.

Zakonski predlog o kome je Obama govorio, a koji se trenutno kreira u Senatu, doprineo bi stvaranju vladinog fonda za pozajmljivanje malim i srednjim preduzećima u vrednosti do 30 milijardi dolara.

XS
SM
MD
LG