Linkovi

Obama: Ekonomija najveći izazov


Predsednik Barak Obama je izjavio da je ekonomski oporavak najvažniji izazov s kojim se njegova administracija trenutno suočava.

Obama je na skupu u državi Viskonsin istakao da se privreda kreće u pravom smeru, ali da je svestan da za veliki broj Amerikanaca oporavak nije dovoljno brz.

Zato se borim za dodatne mere kako bismo ubrzali ekonomski oporavak i rast“, naglasio je predsednik i dodao da administracija želi da se produži davanje nadoknada za nezaposlene i pomogne vlasnicima malih preduzeća da dobiju neophodne kredite i zaposle više radnika. „Takođe želimo da pomognemo saveznim državama koje se suočavaju sa finansijskim problemima, kako ne bi morale da otpuštaju nastavnike, policajce i vatrogasce“, rekao je predsednik Obama.

U današnjem ekonomskom izveštaju agencije "Rojters", navodi se da su privatne kompanije u Sjedinjenim Državama ovog meseca otvorile 13 hiljada radnih mesta, što je daleko manje nego što su ekonomisti očekivali.

Agencija ukazuje da su ekonomisti predviđali da će u privatnom sektoru u junu biti otvoreno 60 hiljada radnih mesta. Junska brojka od 13 hiljasda takođe označava oštar pad u poređenju sa 57 hiljada novootvorenih radnih mesta u maju.

XS
SM
MD
LG