Linkovi

Njujork: Pomen žrtvama napada u Moskvi


Generalni konzul Rusije kod Zvona nade ispred Kapele svetog Pavla
Generalni konzul Rusije kod Zvona nade ispred Kapele svetog Pavla

U Kapeli svetog Pavla, u Njujorku, održan je pomen žrtvama bombaških napada u Moskvi, kojem su osim sveštenstva, prisustvovali ruski zvaničnici.

Generalni konzul Rusije u Njujorku, Andrej Jušmanov, u znak sjećanja na žrtve napada u ruskoj prijestonici, zazvonio je Zvonom nade izpred Kapele svetog Pavla na Menhetnu. Zatim je uslijedila molitva sveštenika Ruske pravoslavne crkve Džona Magrama.

Zvono je poklonjeno kapeli nakon terororističkih napada na kule Svjetskog trgovinskog centra, koje su se nalazile iza crkve. Jušmanov je prethodno kazao novinarima da nema sumnje da su najnoviji napadi u Rusiji povezani.

"Svi narodi bi trebalo da ujedine snage protiv međunarodnog terorizma. Uvjeren sam da su svi ovi događaji dio istog lanca međunarodnog terorizma. Oni koji su planirali ova djela i finansirali ih, trebalo bi da budu izvedeni pred lice pravde. Siguran sam da će se to i dogoditi.”

Ruski generalni konzul je naglasio da Rusi, u ovom trenutku, osjećaju specijalnu povezanost sa Njujorčanima. Takođe je rekao da se teroristi nadaju da će uplašiti ruski narod, ali je zaključio da u tome neće uspjeti.


XS
SM
MD
LG