Linkovi

Nominacije za "Zlatni globus"


Mis Zlatni globus - Grir Gramer, i glumci Kejt Bekinsejl, Džeremi Piven, Pola Paton i Piter Kraus koji su saopštili imena nominovanih filmova za 72. dodelu Zlatnih globusa.
Mis Zlatni globus - Grir Gramer, i glumci Kejt Bekinsejl, Džeremi Piven, Pola Paton i Piter Kraus koji su saopštili imena nominovanih filmova za 72. dodelu Zlatnih globusa.

Film „Birdman“ Alehandra Gonsalesa Injaritua osvojio je najveći broj nominacija za filmske i televizijske nagrade „Zlatni globus“ - čak sedam - uključujući i onu za najbolji film u kategoriji komedije i mjuzikla.

Nominacije za nagrade koje dodeljuje holivudsko udruženje stranih novinara saopštene su jutros u Los Anđelesu. Pet nominacija osvojili su filmovi „Boyhood“ i „Imitation Game“, koji se nalaze i u kategoriji najbolje drame, zajedno sa ostvarenjima „Foxcatcher“, „Selma“ i „Theory of Everything“.

Za najbolju komediju ili mjuzikl nominovani su filmovi "Birdman", "St. Vincent", "Grand Budapest Hotel" i - kao iznenadjenje, nezavisni britanski film "Pride".

Za najboljeg glumca u drami nominovani su Benedikt Kamberbeč, Stiv Karel, Dejvid Ojelovo, Edi Redmejn i Džejk Džilenhal. Nominacije za najbolju žensku ulogu u kategoriji drame pripale su Ris Viderspun, Dženifer Eniston, Džulijen Mur, Felisiti Džons i Rozamund Pajk.

U kategoriji komedije, za najbolje glumce nominovani su Majkl Kiton, Rejf Fajns, Bil Marej, Žoakim Finiks i Kristof Volc, dok su nominacije za najbolju glumicu u komediji ili mjuziklu odnele Helen Miren, Ejmi Adams, Emili Blant i mlada Kvevenžane Volis.

U kategoriji televizije, za najbolju dramsku seriju nominovani su "The Affair", "Downton Abbey", "Game of Thrones", "The Good Wife" i "House of Cards". Za Zlatni globus za najbolju komediju takmičiće se serije "Girls", "Jane the Virgin", "Orange is the New Black", "Sillicon Valley" i "Transparent".

Jedan od pobednika dana bio je i film „Grand Budapest Hotel“ scenariste i reditelja Vesa Andersona, koji je nominovan za najbolju komediju, scenario i režiju, dok je Rejf Fajns osvojio nominaciju za najbolju mušku ulogu u komediji.

Ceremonija dodele nagrada biće održana 11. januara u Holivudu, a po treći put vodiće je Tina Fej i Ejmi Poler.

XS
SM
MD
LG