Linkovi

Hapšenje pripadnika klana Krasnići


Logo Feredalnog istražnog biroa

Federalni istražni biro saopštio je da su uhapšena još dva pripadnika međunarodne organizovane kriminalne grupe, poznate kao klan Krasnići, Florijan Veši i Almir Rapo.

Veši je uhapšen juče u Njujorku i pritvoren nakon pretresa u federalnom sudu na Menhetnu, dok je Rapa, inače saradnika potpredsjednika albanske vlade, drugog jula uhapsila albanska policija, na zahtjev Sjedinjenih Država.

Prema optužnici, otpečaćenoj juče u Njujorku, Veši, Rapo i još 15 članova klana, koji operiše u Njujorku, Mičigenu i Konetikatu, između ostalog su optuženi za dva ubistva, trgovinu drogom, otmice, pljačku i ucjenu. FBI u saopštenju navodi da je 13 članova ove kriminalne organizacije, među kojima su vođe klana braća Bruno i Saimir Krasnići, uhapšeno u junu, dok su dvojica još u bjekstvu.

„Ovaj slučaj služi kao podsjetnik da uprkos globalnoj prirodi organizovanog kriminala, opasnost vreba na našim ulicama“, saopštio je federalni tužilac za Menhetn Prit Barara. Visoka zvaničnica FBI-aja Dženis Fedarčik ocijenila je sa su hapšenjem Vešija i njegovih saučesnika zaustavljene kriminalne aktivnosti klana Krasnići, dok je komesar Njujorške policije Rejmond Keli istakao da je cijeli slučaj primjer povezanosti trgovine marihuanom i smrtonosnog nasilja, u okviru koga rivali pribjegavaju otmicama i zastrašivanju kako bi kontrolisali tržište.

XS
SM
MD
LG