Linkovi

Hapšenje pripadnika klana Krasnići


Logo Feredalnog istražnog biroa
Logo Feredalnog istražnog biroa

Federalni istražni biro saopštio je da su uhapšena još dva pripadnika međunarodne organizovane kriminalne grupe, poznate kao klan Krasnići, Florijan Veši i Almir Rapo.

Veši je uhapšen juče u Njujorku i pritvoren nakon pretresa u federalnom sudu na Menhetnu, dok je Rapa, inače saradnika potpredsjednika albanske vlade, drugog jula uhapsila albanska policija, na zahtjev Sjedinjenih Država.

Prema optužnici, otpečaćenoj juče u Njujorku, Veši, Rapo i još 15 članova klana, koji operiše u Njujorku, Mičigenu i Konetikatu, između ostalog su optuženi za dva ubistva, trgovinu drogom, otmice, pljačku i ucjenu. FBI u saopštenju navodi da je 13 članova ove kriminalne organizacije, među kojima su vođe klana braća Bruno i Saimir Krasnići, uhapšeno u junu, dok su dvojica još u bjekstvu.

„Ovaj slučaj služi kao podsjetnik da uprkos globalnoj prirodi organizovanog kriminala, opasnost vreba na našim ulicama“, saopštio je federalni tužilac za Menhetn Prit Barara. Visoka zvaničnica FBI-aja Dženis Fedarčik ocijenila je sa su hapšenjem Vešija i njegovih saučesnika zaustavljene kriminalne aktivnosti klana Krasnići, dok je komesar Njujorške policije Rejmond Keli istakao da je cijeli slučaj primjer povezanosti trgovine marihuanom i smrtonosnog nasilja, u okviru koga rivali pribjegavaju otmicama i zastrašivanju kako bi kontrolisali tržište.

XS
SM
MD
LG