Linkovi

Fišer za pobedu Lejkersa u Bostonu


Manje od 48 sati pošto su izgubili prednost domaćeg parketa u finalnoj seriji NBA plej-ofa, zvanični šampioni Los Anđeles Lejkersi uspeli su da je povrate, pobedom u Bostonu u trećoj utakmici velikog finala. Šampion Zapadne konferencije sada vodi sa 2-1 u seriji, koja se nastavlja u četvrtak, takođe u "Ti-Di Gardenu" u Bostonu.

Što se tiče sinoćnjeg duela, Boston je počeo furiozno, poveo sa 7:0, ali su lejkersi ubrzo preuzeli kontrolu i tokom druge četvrtine imali maksimalnih 17 poena viška. Domaći su malo po malo smanjivali razliku, da bi u dva navrata u poslednjoj četvrtini prišli na "pola koša" zaostatka, a u jednom trenutku i imali napad za vođstvo. Međutim, poslednja četvrtina protekla je u znaku veterana Dereka Fišera, koji je 11 od svojih 16 poena ubacio u tom periodu, uključujući koš uz faul 49 sekundi pre kraja, koji je praktično "prelomio" meč.

Kobi Brajant je ponovo bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 29 poena, doduše iz 29 šuteva na koš iz igre, ali je takođe bio sjajan u odbrani, sa 7 skokova, 3 blokade i 2 ukradene lopte. Lamar Odom je završio sa 12 poena, bez promašaja iz igre i sa penala, Pau Gasol je ostvario "dabl-dabl" - 13 poena i 10 skokova, dok je Endrju Bajnam uz 10 uhvaćenih lopti imao i 9 poena.

Najbolji kod Seltiksa bio je Kevin Garnet sa 25 poena, Pol Pirs je i pored problema sa ličnim greškama završio sa 15, a Glen Dejvis sa 12. Ražon Rondo ubacio je 11 poena, a potpuno je podbacio Rej Alen, koji je završio sa 2 poena, promašivši svih 13 šuteva iz igre, dve večeri pošto je u Los Anđelsu sa osam trojki postavio novi rekord finala plej-ofa.

XS
SM
MD
LG