Linkovi

Boston u finalu Istoka, kraj za Lebrona


U nastavku NBA plej-ofa okončana je poslednja od četiri serije polufinala konferencije, i to - bar na papiru - iznenđenjem.

Boston Seltiksi, šampioni iz 2008. i najtrofijniji klub u istoriji, eliminisali su tim sa najboljim skorom u ligaškom delu sezone - Klivlend, koji na parketu predvodi MVP igrač šampionata Lebron Džejms. U sinoćnjoj šestoj utakmici Boston je sve vreme kontrolisao rezultat i na kraju zasluženo trijumfovao - 94:85 za konačnih 4-2 u seriji.

Najbolji u pobedničkom timu bili su Kevin Garnet sa 22 poena i 12 skokova i RAžon Rondo sa 21 košem i 12 asistencija. Kod poraženih, pomenuti Džejms ostvario je tripl-dabl - 27 poena, 19 skokova i 10 asitencija, ali je imao i devet izgubljenih lopti.

Poraz Kavalirsa je drugo uzastopno razočarenje za ekipu koja se smatrala favoritom pred početak plej-ofa. Klub sada očekuje neizvasna budućnost jer Džejmsu ističe ugovor ovog leta i postoji realna šansa da će napustiti Klivlend.

S druge strane, Seltiksi nastavljaju takmičenje u finalu Istoka, gde ih već čeka za sada neporaženi Orlando, koji ih je prošle godine posle velike borbe u sedam utakmica eliminisao u polufinalu Istoka. Serija počinje u nedelju na Floridi.

XS
SM
MD
LG