Linkovi

Četiri pobede domaćih u NBA plej-ofu


U nastavku NBA plej-ofa, U utorak uveče širom Sjedinjenih Država odigrane su četiri utakmice, a timovi domaćini imali su stoprocentan učinak.

Najviše neizvesnosti bilo je u Los Anđelesu, gde su Lejkersi, uz dosta problema sačuvali prednost domaćeg terena u seriji protiv Tandera i sa 2-0 odlaze u Oklahoma Siti. Najveće zasluge za konačnih 95:92 imao je Kobi Brajant koji je 15 od svojih 39 poena ubacio u poslednjoj četvrtini, kada su gosti u tri navrata preuzimali vođstvo. Brajant je posle nekoliko slabijih partija, imao motivaciju u činjenici da mu je otac bio u dvorani. Prvi put za poslednjih pet godina Džo "Dželibin" Brajant uživo je pratio plej-of utakmicu Lejkersa i malo je nedostajalo da to bude produžetak, s obzirom da je Džef Grin promašio šut za tri poena uz zvuk sirene. Najefikasniji kod Tandera bio je Kevin Durent sa 32 poena, dok je Nenad Krstić za 25 minuta ubacio 10 poena, uz 5 skokova i 2 blokade.

U ostalim mečevima, Atlanta je pobedila Milvoki - 96:86, dok su Boston i Finiks, protiv Majamija, odnosno Portlanda ostvarili trijumfe od po 29 poena razlike. Hoksi su do 2-0 u seriji protiv Baksa stigli zahvaljujući dobroj partiji svojih startera, od kojih su se istakli Džo Džonson sa 27 poena i Džoš Smit kome je tripl-dabl izmakao za dlaku - 21 poen, 14 skokova i 9 asistencija.

Boston je i bez suspendovanog Kevina Garneta lako došao do prednosti od 2-0 u seriji protiv Majamija - 106:77. Dominirali su Rej Alen sa 25 i Glen Dejvis - koji je zamenio Garneta u stratnoj petorci - sa 23 poena.

Na kraju, Džejson Ričardson sa 29 poena bio je najbolji u pobedi Finiksa nad Portlandom - 119:90, kojom su Sansi izjednačili rezultat u seriji na 1-1, posle kiksa u prvoj utakmici na svom terenu.

XS
SM
MD
LG