Linkovi

NATO gađao libijske pobunjenike


Libijski pobunjenici guraju automobile za koje tvrde da su pogođeni u vazdušnom napadu NATO aviona na putu između Adždabije i Brege

NATO je saopštio da istražuje tvrdnje da su koalicioni avioni pogodili konvoj pobunjenika u Libiji, blizu grada Brege na istoku, usmrtivši najmanje 13 osoba.

Očevici kažu da je neko iz grupe boraca pucao u vazduh iz protiv-avionskog oružja, neposredno pred napad koji se dogodio kasno sinoć, ali nije jasno da li su pucali pobunjenici koji su slavili ili vojnici lojalni libijskom lideru Moameru Gadafiju, koji su se infiltrirali u tu grupu. Očevici kažu da su posle napada videli najmanje četiri vozila u plamenu.

Jedan od portparola opozicije Abdel-Hafid Goga rekao je da se radi o nezgodi, dok je drugi predstavnik pobunjenika Mustafa Garijani za agenciju "Rojters" izjavio da borci protiv Gadafija i dalje podržavaju vazdušne napade.

Konvoj se kretao ka Bregi, jednom od nekoliko naftnih gradova duž obale Sredozemnog mora u kome su pobunjenici i režim naizmenično preuzimali kontolu otkad je sredinom februara izbio oružani sukob.

XS
SM
MD
LG