Linkovi

Ukrašavanje noktiju sve popularnije u SAD


Eksperti kažu da su lakovi za nokte najprodavaniji kozmetički proizvod jer su dostupno zadovoljstvo u teškim vremenima

Dok su mnogi biznisi u Americi na gubitku, zbog loše ekonomske situacije, jedna industrijska grana dobija na zamahu zahvaljujući ženama koje sve više obraćaju pažnju na negu i ukrašavanje noktiju. One postaju sve hrabrije i kreativnije u istraživanju i odabiru boja od crvene, plave, zelene do čitavog spektra šara. Najveći profit od toga imaju proizvođači lakova i manikiri. Los Anđeles je grad u kome se mogu videti žene sa noktima najkreativnijih boja I oblika.

U jednoj fabrici nadomak Los Anđelesa, lakom se pune staklene flašice… ..stavljaju u kutije …i šalju u više od 100 zemalja. To je američka fabrika “OPI” u kojoj se proizvode lakovi za nokte za azijsko, bliskoistočno i južnoameričko tržište. Suzi Vajs-Fišerman je pomoćnik izvršnog direktora i umetnički direktor fabrike. Ona kaže da su današnje žene puno hrabrije kada su u pitanju nokti.

“Možete biti staromodni profesionalac i da koristite plave, zelene ili druge boje i tamne tonove cele godine. “

Međutim mnoge žene u Sjedinjenim Državama na svojim noktima imaju prave umetničke radove.

Bila sam fascinirana umetnošću oslikavanja noktiju. Prosto je neverovatno.”

Džudi Gabor želi da u salonu “Mari Neils”, u kome je većina manikira obučavana u Japanu, stavi sjaj na nokte. Mari Ueno koja ima salone i u Americi i u Japanu kaže da je umetnost oslikavanja noktiju već decenijama veoma popularna u Japanu. U Sjedinjenim Državama to je popularno od pre nekoliko godina.

“Amerikanke vole izuzetno upadljiv dizajn.”

A upadljivi dizajn je Nažina specijalnost. Za njene kreacije u 3D tehnici ona koristi neuobičajene predmete poput umetaka za kosu, spajalica pa čak i municije za heftalice. Naža koja je ukrašavala nokte zvezdama poput Ledi Gage kaže da su medijske ličnosti veoma doprinele popularnosti izgleda noktiju.

“Umetničko ukrašavanje noktiju je za svaku ženu. To je kao novi karmin jer i nokti su ukras.”

Zbog opsednutosti ukrašavanjem noktiju, to je postao veliki biznis.

“Zaradila sam više nego ikada tokom recesije.”

Biznis cveta i u fabrici “OPI”.

“Učinak je ogroman. U proteklih pet godina naša prodaja raste po stopi većoj od 10 odsto.”

Mnoge mušterije kažu da je, kada nemaju dovoljno novca mnogo lakše potrošiti 5 ili 10 dolara na lak za nokte nego nešto puno skuplje.

“Ako hoćete da kupite novu garderobu, novi ukras ili nešto slično koštaće vas puno. Međutim lepom izgledu možete da doprinesete lakiranim noktima i to košta znatno manje.”

Ketrin O Saliven i njena drugarica Samanta Berent su studentkinje. One same ukrašavaju svoje nokte jeftinim lakovima raznih boja uz uputstva “Uradite sami” koja se kupuju uz lakove.

Sve vise žena to radi. Meni se to sviđa i zabavno je”.

Eksperti kažu da su lakovi za nokte najprodavaniji kozmetički proizvod jer su dostupno zadovoljstvo u teškim vremenima.
XS
SM
MD
LG