Linkovi

Mula Omar preživeo srčani udar?


Fotografija talibanskog vođe Mule Omara
Fotografija talibanskog vođe Mule Omara

Američki dnevnik „Vašington post“ u današnjem izdanju objavljuje vest da je talibanski vođa, Mula Omar, nedavno preživeo srčani napad i da je lečen u jednoj pakistanskoj bolnici u koju su ga prebacili pripadnici pakistanske obaveštajne službe.

List navodi izveštaj privatne mreže bivših američkih obaveštajaca, u kojem se tvrdi da je Omar doživeo srčani napad 7. januara i da je operisan u bolnici u Karačiju. List takođe navodi da je pacijent zadržan u bolnici nekoliko dana posle operacije i potom otpušten.

Prema „Vašington postu“, obaveštajna mreža navodi da je izvor informacije lekar iz te bolnice u Karačiju, koji je rekao da je video kako se Omar bori da se oporavi posle ugrađivanja „stenta“ u srce.

Pakistanski ambasador u Sjedinjenim Državama, Husein Havani, rekao je da je članak u „Vašington postu“ „bez osnove“. Britanski list „Telegraf“, navodi izjavu talibanskog predstavnika da je reč o „američkoj propagandi“. On je rekao da je Omar zdrav i da je u Avganistanu.

Američki zvaničnici nisu komentarisali članak. „Vašington post“ je informaciju dobio od „Eklips grup“, mreže bivših agenata Centralne obaveštajne agencije, Državnog sekretarijata i vojne obaveštajne službe.

XS
SM
MD
LG