Linkovi

Lutovac: Uvek može bolje


Ambasador Srbije u Podgorici Zoran Lutovac
Ambasador Srbije u Podgorici Zoran Lutovac

Odnosi Srbije i Crne Gore uvijek mogu biti bolji, jer su takva očekivanja građana, ocijenio je danas srpski ambasador u Podgorici Zoran Lutovac. On je, povodom obilježavanja Dana državnosti Srbije, položio vijenac na spomenik Karađorđu u Podgorici.

Lutovac je naveo da bi neutralni posmatrač sa strane mogao da ocijeni da su odnosi Srbije i Crne Gore na visokom nivou, ali to ne znači da ne mogu da budu još bolji.

"Odnosi Srbije i Crne Gore, koliko god bili dobri u ekonomskom, kulturnom, političkom i bilo kom drugom nivou, nikada neće biti dovoljno dobri, jer su očekivanja građana uvijek veća’’, kazao je Lutovac novinarima.‘ ’S obzirom na potencijale i ono kako bi moglo biti, odnosi Srbije i Crne Gore bi, svakako, mogli biti i biće bolji. Kao ambasador učiniću sve da oni budu bolji’’, kazao je on.

Ambasador Srbije nije želio da komentariše medijske navode o sastanku sa liderima dijela opozicije i predstavnicima Mitropolije crnogorsko-primorske o popisu stanovništva.

‘’O tome ne bih govorio. Ambasada će tim povodom dati saopštenje’’, naveo je Lutovac.

On je kazao da će biti mjesta i prilike da se razgovara o svakoj temi.

"Svaki moj susret i razgovor usmjeren je ka jednom cilju - pobošljanju odnosa Srbije i Crne Gore. Bilo s kim da razgovaram i bilo koja da je tema cilj je isti - pobošljanje tih odnosa. Tako će uvijek biti’’, rekao je Lutovac.

Dan državnosti Srbije slavi se na Sretenje u spomen na dan kada je na zboru u Orašcu 1804. godine podignut Prvi srpski ustanak i na dan kada je u Kragujevcu 1835. godine donesen prvi Ustav Knjaževstva Srbije.

‘’Karađorđe je bio simbol borbe za slobodu. Ne bi bilo čudno da u svim balkanskim zemljama postoji njegov spomenik, jer Karađorđe nije bio samo vođa srpskog ustanka, već simbol borca za slobodu svim balkanskim narodima’’, kazao je Lutovac.

Polaganju vijenca na spomenik Karađorđu prisustvovali su predsjednici Narodne i Demokratske srpske stranke, Predrag Popović i Ranko Kadić.

XS
SM
MD
LG