Linkovi

CG: Mleko uglavnom ispravno


Mlijeko
Mlijeko

Počela je i distribucija stočne hrane visokog kvaliteta poreklom iz Slovenije, koja će se isporučivati po ceni od 40 centi

Više od 80% mlijeka proizvedenog u Crnoj Gori je ispravno, saopšteno je iz Veterinarske uprave. Nakon što je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja potpisalo Sporazum o distribuciji koncentrovane stočne hrane visokog kvaliteta, porijeklom iz Slovenije, sa najvežim proizvođačima mlijeka i sira, počela je distribucija stočne hrane.

Sporazumom je definisano da će mlijekare, odnosno sirare, dalje distribuirati stočnu hranu svojim kooperantima, poštujući, prije svega, kriterijum količine otkupljenog mlijeka.

Hrana će se isporučivati po cijeni od 40 centi. Riječ je o hrani koja ima veće učešće proteinskog sastava i prema procjenama stručnjaka kvalitet uvezene hrane je bolji od one koja se do sada mogla naći na crnogorskom tržistu.

Cilj uvoza bio je da se interveniše prema većim proizvođačima, odnosno gazdinstvima koji isporučuju najveće količine mlijeka u otkupnom lancu, kako bi se što prije stabilizovala proizvodnja mlijeka na crnogorskom tržištu, u situaciji kada je uvoz mlijeka iz Srbije zabranjen.

Potpisnici sporazuma izjavili su da su zadovoljni podrškom Ministartsva u prevazilaženju teške situacije nastale zbog povlačenja zdravstveno nebezbjedne hrane usljed prisustva nedozvoljenih štetnih materija- aflatoskina.

Činjenica da je saopšteno kako je 80% mlijeka proizvedenog u Crnoj Gori sada ispravno, nije vratila povjerenje potrošača koji se i dalje sa sumnjom odnose prema kupovini ove životne namirnice.
XS
SM
MD
LG