Linkovi

Protest novinara u Crnoj Gori


Protest novinara u Podgorici

Društvo koje godinama neguje tradiciju nekažnjivosti napada na novinare je društvo koje ima veliki problem i koje ne može u EU, poručeno je sa protesta zaposlenih u medijima koji je održan u Podgorici.

Protest je organizovao Sindikat medija Crne Gore, a prisustvovalo mu je, prema procjeni organozatora, oko 200 ljudi.

Skupu su prisustvovali predstavnici većine crnogorskih medija, kao i nevladinih organizacija. Mežu okupljenima su bili i poslanici Demokratskog fronta, Pozitivne Crne Gore i Socijalističke narodne partije.

Predstavnici Sindikata medija pred okupljenima su se pojavili sa flasterom preko usta koji, kako su pojasnili, predstavlja poruku.

Član Glavnog odbora Sindikata Duška Pejović kazala je da je riječ o osjećaju pravne nesigurnosti i bezvrijednosti novinara i njihovih prava.

“Zato smo danas ovdje pred Vladom, jer je najodgovornija za kreiranje novog ambijenta slobode govora, slobode medija i poštovanja svih ljudskih prava”, poručila je Pejović.

Iz Sindikata su podsjetili da su od Vlade tražili da podrži njihov zahtjev za dodatnom zaštitom novinara kroz izmjene krivičnog zakonika, i da što prije stvori uslove za rad Komisije za praćenje istraga o slučajevima napada na novinare.
XS
SM
MD
LG