Linkovi

Predizborna kampanja u CG u senci afere 'snimak'


Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović

Pred predsedničke izbore 7. aprila, javnost u Crnoj Gori uzburkana aferom "snimak"

Dvojica predsjedničkih kandidata, Filip Vujanović i Miodrag Lekić počeli su kampanju za izbore koji su zakazani za 7. april. Njihova kampanja, međutim, odvija se u sijenci afere ‘snimak’ koja pokazuje kako vladajuća stranka zlupotrebljava državne resurse za pridobijanje glasača.

Aktuelni predsjednik Crne Gore Filip Vujanović izbornu kampanju počeo je za vikend u Baru, odakle je krenuo u obilazak krajeva u okolini Ulcinja koje dominantno naseljavaju Albanci.

On je, tražeći od manjinskih naroda da mu i treći put daju povjerenje na predsjedničkim izborima, rekao da su Albanci dali nemjerljiv doprinos nezavisnoj Crnoj Gori. Vujanović je naveo da manjinski narodi predstavljaju mostove sardanje između država:

‘Želim i ovdje da zahvalim svojim prijateljima Albancima koji su uz mene. Sa poštovanjem doživljavam tu podršku, a sa velikim uvažavanjem podršku koje mi daju albanske manjinske partije. To doživljavam kao priznanje državnoj politici koju sam vodio’, kazao je Vujanović.

On je naveo da je uvijek sprovodio politiku afirmacije dobrosusjedskih odnosa, otvorenih granica, dijaloga, te naglasio da je veliki uspjeh državne politike Crne Gore to što ni sa jednim susjedom nema otvorenih pitanja, iako je to svojstveno državama regiona.

I nezavisni predsjednički kandidat, Miodrag Lekić večeras je počeo kampanju izbornom konvencijom u Nikšiću. Njegov izborni slogan je Miodrag Lekić - pravi predsjednik Crne Gore.

U izbornoj trci, ako do 18. marta sakupi potrebnih 7.710 potpisa podrške građana, učestvovaće i nezavisni kandidat Rade Bojović.

Ipak, afera ‘snimak’ čije dijelove svakodnevno objavljuje opozicioni list ‘Dan’, uzburkala je crnogorsku javnost jer je otkrila sve ono o čemu se godinama pričalo samo šapatom- da vladajuća DPS pridobija glasače zapošljavanjem po osnovu partijske pripadnosti, da se u državnim firmama prave spiskovi podobnih po osnovu političkog opredjeljenja, a državni projekti koriste za pridobijanje novih pristalica vladajuće partije.

‘Zloupotreba državnih resursa Demokratske partije socijalista u predizborne svrhe okrenuće se protiv vlasti i doprinijeće lošijem rezultatu vladajuće koalicije na izborima’, ocijenili su danas poslanici Demokratskog fronta i Pozitivne Crne Gore.
XS
SM
MD
LG