Linkovi

Senator Grejem objavio kandidaturu


Republikanski senator Lindzi Grejem
Republikanski senator Lindzi Grejem

Republikanski senator Lindzi Grejem, koji već više od 20 godina predstavlja saveznu državu Južnu Karolina u američkom Kongresu, poznat je po tome što se često zalaže za američke vojne intervencije u konfliktima u inostranstvu

Grejem je deveti republikanac koji je objavio kandidaturu i četvrti senator, s obzirom da su pre njega to učinili Ted Kruz iz Teksasa, Marko Rubio sa Floride i Rend Pol iz Kentakija.

Grejem je prilikom objavljivanja kandidature u rodnom gradu Centralu, u Južnoj Karolini, svojim pristalicama poručio da želi da bude predsednik "da bi porazio neprijatelje koji žele da ubijaju Amerikance".

Grejem je dodao da SAD nikada neće moći "da u miru koegzistiraju sa radikalnim islamom" i ponovo kritikovao spoljnu politiku aktuelnog predsednika Baraka Obame, rekavši da je ta politika "učinila Ameriku manje bezbednom".

Grejem je blizak politički saveznik senatora iz Arizone Džona Mekejna, koji je 2008. godine osvojio nominaciju Republikanske stranke, ali je na predsednčkim izborima izgubio od Baraka Obame.

XS
SM
MD
LG