Linkovi

Libijski pobunjenici slave pobedu u Adždabiji


Slavlje libisjkih pobunjenika posle preuzimanja kontrole u Adždabiji
Slavlje libisjkih pobunjenika posle preuzimanja kontrole u Adždabiji

Libijski pobunjenici povratili su kontrolu nad strateški važnim naftnim centrom, gradom Adždabija, pošto su prethodno koalicioni avioni bombardovali ciljeve pro-Gadafijevih snaga u okolini.

U gradu koji se nalazi oko 160 kilometara južno od pobunjeničkog uporišta Bengazija, u toku je slavlje, a očevici tvrde da su na ulicama Adždabije videli desetine tela vladinih vojnika.

U međuvremenu, agencija "Rojters" prenosi izjavu portparola pobunjenika koji je rekao da su koalicione snage pokrenule nove vazdušne napade u predgrađu Misrate, još jednog grada pod kontrolom pobunjenik,a koji se nalazi u blizini Gadafijevog uporište, prestonice Tripolija.

Libijski zvaničnici objavili su planove da se kriza reši diplomatskim nastojanjima, ali danas nije bilo nikakvih poteza u tom smeru. Delegacija koja je predstavljala Gadafija juče je, posle sastanka sa predstavnicima pet drugih afričkih nacija u prestonici Etiopije Adis Abebi, saopštila da je libijska vlada spremna da primeni plan koji je osmislila Afrička unija.

XS
SM
MD
LG